HAQ GOSTAR

مقایسه حضانت و تربیت

reply_all نوشته شده توسط haqgostar در تاریخ

2,162 نمایش
مقایسه حضانت و تربیت - download

مقایسه حضانت و تربیت

مقایسه حضانت و تربیت

در بحث مقایسه حضانت با تربیت، برخی معتقدند که تربیت طفل جدا از حضانت می باشد و نمی ­توان گفت که تربیت از عناصر حضانت است و در آن جای دارد و تفاوت هایی را برای این دو شمرده اند از جمله؛ حضانت ناظر به جهات جسمی و مواظبت مادی در برابر خطرهای مادی و شامل تغذیه و بهداشت جسمی است و تربیت بیشتر به جهات روانی ناظر است و دیگر آنکه تربیت فرع بر ولایت است و آغازش دیرتر از حضانت شروع می­گردد.

 اما به نظر نمی­ توان بین تربیت و حضانت مرزی کشید و رابطه آنها را تباین فرض کرد زیراکه؛

اولاً؛ در مقایسه حضانت و تربیت باید بیان داشت که رابطه آنها عموم و خصوص مطلق است و تربیت خود در حضانت جای دارد و حضانت محدود در نگهداری طفل نمی­شود همانطور که از معنای آن پیداست که در زیر بال گرفتن معنا شده و تربیت را شامل می ­شود و فرق های مذکور را نمی­ توان مستدل دانست.

ثانیاً؛ در مورد تفاوت شروع تربیت و حضانت باید گفت که تربیت طفل به محض تولد آغاز میشود و همزمان با اذان دادن در گوش طفل تربیت او نیز در حال شکل گرفتن است.

ثالثاً؛ در مقایسه حضانت و تربیت، حضانت مادی است و تربیت معنوی می باشد به عبارتی باید گفت که حضانت صرف کارهای مادی طفل نیست بلکه گستره آن از آموزش تا اشتغال فراتر می رود و تنها فرقی که می­توان برای حضانت و تربیت دانست ریشه آنها است که تربیت ریشه در ولایت دارد و با وجود آنکه تربیت داخل در حضانت است اما ریشه ای آن متفاوت است و در مواردی که والدین قانونی طفل حضانت را عهده دار نیستند  نمی­ توان گفت دارنده حق حضانت بر فرزند، ولایت دارد. لذا تربیت طفل را تا جایی که نیاز به اعمال ولایت نیست اجرا می ­نماید و نه بیش از آن که موجب خروج از حدود است.

برای تایید این نظر می ­توان به نظر برخی دکترین استناد نمود که تربیت را از عناصر حضانت دانسته­ اند و آن را شامل نگهداری و تربیت می­دانند و نگهداری را در معنای عامش همه کارهایی که برای سرپرستی و مواظبت از کودک لازم است، تعریف می ­نمایند و تربیت را حق و تکلیفی برای والدین دانسته­ اند که شامل انتخاب شیوه های آموزشی و تربیتی، تادیب، آموزش عادات و رسوم اجتماعی تا فرستادن طفل به مدرسه برای تعالیم اجباری معنی نموده ­اند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره حضانت فرزند و دعاوی خانواده می توانید با مراجعه به وکلای ما در مؤسسه حقوقی نواندیشان حق گستر فرداد با اخذ مشاوره حضوری به بهترین نحو توسط وکلای متخصص ما در امور خانواده راهنمایی گردید.

  • insert_comment تاکنون 1 دیدگاه ارسال شده است.
  • شما هم دیدگاه خود را ارسال نمایید.
  1. نمونه دادخواست نفقه فرزند - حق‌گستر

    […] مشترک، اگر حضانت فرزند به عهده […]

assignment_ind mail phone_in_talk