
طلاق توافقی و مراحل آن
یکی از مهمترین وقایع زندگی انسان ازدواج است که البته در بعضی موارد به جدایی و طلاق منجر میگردد. «طلاق» واژهای است که این روزها زیاد میشنویم ولی شاید همه به مسائل جزئی آن آشنا نباشند که وکیل مجرب و متخصص خانواده مؤسسه ما به شرح این مسأله در دو بخش پرداخته است.
مفهوم طلاق توافقی
طلاق توافقی همانطور که از اسم آن مشخص است منوط به توافق زن و شوهر در تمام موضوعات زندگی مشترک و حضور هر دو آنها یا وکیل اخذ شده برای آنها در تمام مراحل رسیدگی تا زمان صدور حکم طلاق می باشد.
موضوعاتی که زوجین برای عملی و اجرا شدن طلاق توافقی باید در خصوص آنها با هم توافق کنند به شرح ذیل است:
مهریه زن، نفقه زن، اجرتالمثل زن، حضانت فرزند مشترک، قرار ملاقات فرزند مشترک و سایر توافقات؛ لازم به ذکر است که برای این نوع طلاق الزامی نیست که زن کل مهریه خود را ببخشد (در اصطلاح حقوقی بذل کند) و ممکن است نیمی از مهریه را ببخشد یا حتی مرد حاضر باشد کل مهریه را پرداخت کند و این امر کاملاً بستگی به توافق زوجین برای انجام طلاق دارد.
نکته مهم درخواست طلاق توافقی آن است که زن و مرد باید در خصوص کلیهی امور مالی و غیرمالی خود باهم توافق نمایند. پس از اینکه زوجین در امور مشترک به توافق رسیدند، میتوانند برای طلاق توافقی اقدام کنند. توافقات مذکور میتواند در جلسهی دادگاه باشد یا در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد و به طریق رسمی ثبت شود و یا اگر طرفین مایل بودند که از همان ابتدا به وکلای دادگستری برای انجام طلاق وکالت دهند، شرح توافقات خود را به وکلای خویش خواهند داد و وکلای ایشان مراحل قانونی طلاق توافقی را انجام خواهند داد.
روند طلاق توافقی
تا قبل از آذرماه سال هزار رو سیصد و نود و هفت، زوجین یا وکلای ایشان برای ثبت دادخواست طلاق توافقی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر محل اقامت خود مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت می نمودند، اما از ابتدای آذرماه سال هزار و سیصد و نود و هفت و با توجه به بخشنامه شماره ۹۰۰۰/۱۳۱۰۴/۵۵ مورخ ۵ آذر هزار و سیصد و نود وهفت خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی استان تهران و مشهد و سایر شهرهای بزرگ ایران، دفاتر مذکور مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن «گواهی عدم انصراف از طلاق» گفته می شود، نخواهند بود.
بنابراین از آنجا که فی الحال برای اکثر شهرها نیز چنین مشاوره ای الزامی شده است، متقاضیان قبل از هر اقدامی باید در سامانه زمان تصمیم اقدام به ثبت نام جهت انجام مشاوره های قبل از طلاق می باشند لذا متقاضیان طلاق باید ابتدا به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه نمایند و اطلاعات خود را در این سامانه وارد نمایند تا در وقت تعیین شده به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه نمایند و پس از انجام مشاورههای لازم، گواهی عدم انصراف از طلاق آنها به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی همان شهر ارسال شده و بعد از آن با مراجعه به دفتر مزبور دادخواست آنها ثبت و به دادگاه خانواده صالح ارجاع گردد.
شرایط اجرای طلاق توافقی
این نوع از طلاق شرایط خاصی ندارد؛ تنها زمانی که زوجین با توجه به شرایط خود به این تصمیم برسند که جدایی از ماندن در قید ازدواج برایشان بهتر است میتوانند در خواست اجرای طلاق بدهند. طبق قانون جدید، زوجین موظفند که در جلسات مشاوره حاضر شوند و همچنین حکم دادگاه صالح را مبنی بر اجرای صیغه طلاق توافقی در دفاتر ثبت طلاق اخذ نمایند.
مدارک لازم جهت درخواست طلاق توافقی
کارت ملی؛ شناسنامه؛ سند ازدواج (عقدنامه) زوجین.
لازم است که زوجین هردو باهم با همراه داشتن مدارک فوق باید بعد از ثبت نام در سامانه برای مشاوره ها، به واحد معرفی شده مزبور مراجعه و سپس بعد از اتمام مشاوره ها و عدم انصراف آنها از طلاق، جهت ثبت دادخواست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند و دادخواست خود را ثبت نمایند و موضوع درخواست زوجین در برگ دادخواست باید «صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی)» باشد.
مزایای اخذ وکیل برای طلاق توافقی
همواره اخذ وکیل برای هر پرونده مزایای خاص خود را خواهد داشت و در پرونده طلاق نیز در صورتی که زوجین قصد اخذ وکیل برای انجام مراحل مزبور باشند به جز مراجعه به مراکز مشاوره که حضور خود زوجین الزامی است، در سایر مراحل نیازی به حضور زوجین نبوده و وکیل متخصص طلاق توافقی می تواند در اسرع وقت تمامی مراحل لازم را طی نموده و حکم طلاق زوجین را اخذ نماید. مؤسسه حقوقی حق گستر مفتخر است با در اختیار داشتن بهترین وکیل طلاق توافقی (بهترین وکیل پرونده های خانواده) در مشهد و سایر شهرهای کشور، با قبول پرونده ضمن انجام کلیه امور لازم از قبیل نوشتن توافقنامه برای تمامی حقوق مالی و غیر مالی زوجین، پرونده مزبور را در اسرع وقت به انجام رساند.
ادامه مطالب در مقاله بعدی …
مراحل طلاق توافقی - حقگستر
[…] به درخواست طلاق توافقی می نماید. مرحله […]
نمونه وکالت بلاعزل طلاق - حقگستر
[…] در زمان جدایی و طلاق ایجاد می شود این […]