HAQ GOSTAR

طلاق به دلیل غیبت زوج

reply_all نوشته شده توسط haqgostar در تاریخ

3,808 نمایش
طلاق به دلیل غیبت زوج - 2f908461 9c93 4c4f 8a94 2204e703a50a latestslideshow 300x182

طلاق به دلیل ترک زندگی مشترک از سوی زوج

طلاق به دلیل غیبت یا ترک زندگی مشترک از سوی زوج

یکی دیگر از عللی که می تواند موجبات درخواست طلاق از سوی زوجه را فراهم آورد، غیبت یا همان ترک زندگی مشترک از سوی زوج می باشد. در این حالت قانون گذار برای زن این حق را پیش بینی نموده است که اگر مرد برای مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در یک سال بدون عذر موجه اقدام به ترک منزل مشترک نماید، زن می تواند به واسطه عسر و حرج اقدام به مطلقه نمودن خود از طریق دادگاه نماید.

در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره آن، برخی از شرایطی را به صورت تمثیلی که موجب عسر و حرج یا همان مشقت و سختی زن در زندگی مشترک می شود را برشمرده است که در بند ۱ تبصره این ماده عنوان داشته است که: «ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت ۶ ماه متوالی و یا ۹ ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.» شرایط عسر و حرج زن را فراهم نموده و زن می تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات این امر به اذن حاکم شرع از شوهر خود طلاق بگیرد.

حال اگر در یک زندگی مشترک، زند تقاضای طلاق به دلیل غیبت یا ترک منزل مشترک از سوی زوج را داشته باشد باید به نکات ذیل دقت نماید:

  • انجام مشاوره الزامی طلاق در برخی شهرستان ها از جمله مشهد

در یک سال اخیر، در مشهد و برخی از استان ها یا شهرستان های دیگر، جهت ثبت و تقدیم  دادخواست طلاق به دادگاه، نیاز است که ابتدا چند جلسه مشاوره روانشناسی با ثبت نام در سایت zamantasmim.ir  انجام دهند و پس از ثبت نام در این سایت به محل مربوطه مراجعه و جلسات مشاوره را سپری نمایند. پس از اتمام جلسات مشاوره، آنها به دفاتر خدمات الکترنیک قضایی ارجاع شده تا بتوانند اقدام به ثبت دادخواست خود نمایند. لذا اگر مشاوره مزبور انجام نپذیرفته و به دفتر خدمات قضایی ارجاع نگردیده باشد، دادخواست شما قابل ثبت و ارجاع به دادگاه نخواهد بود.

  • نحوه تنظیم دادخواست طلاق

آنچه که باید به عنوان خواسته و شرح خواسته مورد لحاظ قرار گیرد این است که زن باید اثبات نماید شوهر وی اقدام به ترک منزل مشترک نموده و مدتی بالغ بر ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در یک سال، هیچ مراجعه ای به ایشان نداشته است و در این پرونده، بار اثبات ادعا به عهده زن می باشد و اگر زن نتواند در دادگاه از خود دفاع نماید، دادخواست وی از سوی قاضی دادگاه رد خواهد شد، لذا پیشنهاد می­ شود قبل از تقدیم دادخواست اقدام به اخذ مشاوره با وکیل متخصص در امور خانواده و طلاق نمائید که مؤسسه ما مفتخر است با در اختیار داشتن وکلای متخصص در امور خانواده با توجه به موضوع پرونده و شرایط خاص آن، شما را به بهترین نحو راهنمایی نمایند.

  • نبود عذر موجه برای زوج

اگر مرد به دلیل عذر موجه که می تواند شرایط شغلی یا شرایط تحصیلی یا در جنگ یا سربازی یا حتی زندان بودن در مدت یک سال بدون داشتن حق مرخصی یا ملاقات، باشد اقدام به غیبت زندگی مشترک در مدت مندرج در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی نماید، زن به واسطه این امر نمی تواند اقدام به درخواست طلاق نماید.

به عنوان مثال اگر شغل مرد به نحوی است که باید در سال مدتی بالغ بر ۱۰ ماه از خانواده خود دور باشد (از قبیل کشتی رانی یا سفر تجاری یا کارمند دولت که مجبور به سفر کاری باشد)، و زن از همان ابتدای ازدواج به شغل مرد آگاهی داشته باشد، نمی تواند در صورت غیبت مرد در مدت مزبور اقدام به تقدیم دادخواست طلاق نماید. در نتیجه باید توجه داشت آنچه که به زن حق طلاق به دلیل عسر و حرج مندرج در این ماده اعظا می کند، غیبت یا ترک غیر موجه مرد در زندگی مشترک می­ باشد.

با توجه به گسترده بودن موضوع، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید با تماس تلفنی با وکلای متخصص ما در امور خانواده یا با مراجعه حضوری به دفتر، نسبت به دریافت مشاوره جامع و کامل اقدام نمائید.

  • insert_comment تاکنون 1 دیدگاه ارسال شده است.
  • شما هم دیدگاه خود را ارسال نمایید.
  1. طلاق به درخواست زوجه - حق‌گستر

    […] ۳-در صورتی که شوهر &#178… و حکم موت فرضی ( که تشریفات خاص خود را دارد ) در مورد او صادر شده باشد. در این مورد در صورتی که مرد پس از صدور حکم طلاق و پیش از تمام شدن ایام عده، پیدایش شود می تواند رجوع کند و بدین ترتیب حکم طلاق فاقد اعتبار خواهد بود.  […]

assignment_ind mail phone_in_talk