
طلاق به درخواست زوجه
پیرو پرسش های متعدد مخاطبین محترم از وکلای متخصص ما در امور خانواده و طلاق، به صورت مختصر مواردی را که به موجب آن زن می تواند در فرض تحقق، از شوهر خود طلاق بگیرد بیان می گردد:
در موارد زیر زن می تواند درخواست طلاق از طریق دادگاه با تقدیم دادخواست نماید:
۱-در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجبار او به پرداخت و نیز در صورت ناتوانی شوهر از دادن نفقه حداقل تا ۶ ماه.
۲-در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد. عسر و حرج به معنای دشواری ، سختی و تنگناست، یعنی ادامه زندگی مشترک برای زن مشقت بار است. البته باید توجه داشت که اثبات عسر و حرج به دلیل نبودن رویه واحد در دادگاه ها کار چندان ساده ای نیست.
۳-در صورتی که شوهر ۴ سال تمام مفقود الاثر شود و حکم موت فرضی ( که تشریفات خاص خود را دارد ) در مورد او صادر شده باشد. در این مورد در صورتی که مرد پس از صدور حکم طلاق و پیش از تمام شدن ایام عده، پیدایش شود می تواند رجوع کند و بدین ترتیب حکم طلاق فاقد اعتبار خواهد بود.
۴-در خواست صدور حکم با استفاده از ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی؛ به موجب ماده یاد شده (( طرفین عقد می توانند هر شرطی را که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر [ عقدی که با اراده یک طرف قابل انحلال نیست ] بنمایند. مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری انجام دهد که زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد. ))
بنا براین زن می تواند با گنجانیدن شروط ضمن عقد و اخذ وکالت و وکالت در توکیل امکان درخواست طلاق را علاوه بر موارد سه گانه بالا برای خود فراهم سازد. این شروط که در پایان اسناد ازدواج فعلی درج شده اند بایستی به امضای زوج و زوجه رسیده باشند.
نمونه لایحه دفاعیه طلاق - حقگستر
[…] به درخواست زوج و طلاق به درخواست ز…، بیشترین آمار […]