
بررسی اجمالی جرم رابطه نامشروع
یکی از معضلات این روزها که بنیاد خانواده را تهدید می نماید داشتن رابطه یکی از زوجین با شخص ثالث است که امروزه با فراگیرشدن شبکه های اجتماعی، اشخاص بیشتر در خطر ارتکاب این جرم قرار می گیرند.
در کشورهای غربی اصولاً آزادی روابط حاکم است اما در اسلام رابطه زن و مرد در چارچوب ازدواج پذیرفته شده است و داشتن هرگونه رابطه جنسی و عاطفی با جنس مخالف در غیر این چهارچوب ممنوع دانسته شده است. البته جرم رابطه نامشروع به دلیل گستردگی و نبود تعریف دقیق قانونی از این جرم باعث به وجود آمدن مشکلات متعدد در بحث اثبات و رویه های عملی و قضایی شده است لیکن کارشناس متخصص ما در امور کیفری سعی در ارائه تعریف ساده و اجمالی از جرم رابطه نامشروع برای شما مخاطبین محترم نموده است.
تعریف جرم رابطه نامشروع
قانون گذار در ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات این عمل را جرم انگاری نموده است و منظور از عمل منافی عفت و رابطه نامشروع و محدوده آن نیز مشخص نگردیده است لذا برای رفع این ابهامات نظریات متعددی صادر شده است از جمله نظریه شماره ۲۴۵۲/۷ – ۱/۶/۱۳۷۸ قوه قضائیه که به موجب آن «صرف نوشتن نامه عاشقانه از مصادیق رابطه نامشروع محسوب نمی گردد.» و همچنین نظریه ۳۰۲۲/۷ که «صرف تنها بودن زن و مرد در یکجا نمی تواند از مصادیق رابطه نامشروع یا اعمال منافی عفت به شمار آید.»
با توجه به نظریه های مشورتی و رویه عملی این جرم، عمل مجرمانه به صورت فعل مادی مدنظر قاضی دادگاه می باشد که به صورت تقبیل به معنای بوسیدن زن و مرد نامحرم و مضاجعه به معنی هم بستر شدن و در آغوش گرفتن زن و مرد نامحرم می باشد و در این میان تفاوتی بین پیر یا جوان بودن و یا مجرد یا متأهل بودن زن و مرد نیست اگرچه ممکن است از دید قاضی رسیدگی کننده به جرم، در فرض متأهل بودن یکی از متهمین، سخت گیری بیشتری در میزان مجازات اعمال نماید.
همچنین باید در نظر داشت که مطابق قانون، گفت و گوهای عاشقانه تلفنی یا ارسال پیامک یا نامه نگاری عاشقانه و قدم زدن زن و مرد نامحرم نمی تواند از مصادیق جرم رابطه نامشروع قرار گیرد.
نحوه رسیدگی به جرم رابطه نامشروع
از آنجا که این جرم در زمره جرائم منافی عفت قرار می گیرد لذا مستقیماً توسط دادگاه کیفری دو مورد رسیدگی قرار می گیرد و به مانند سایر جرائم موضوع در مرحله دادسرا مطرح نمی گردد. در نتیجه اگر به هر نحو قصد تنظیم و طرح شکایت تحت عنوان رابطه نامشروع دارید باید شکوائیه تنظیمی خود را به انضمام مدارک مثبت ادعای خود، به دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم تقدیم نمائید و پس از آن دادگاه با بررسی مدارک ابرازی شما اقدام به رسیدگی و در نهایت صدور تصمیم مقتضی مبنی بر برائت در فرض بی گناهی متهم و یا محکومیت به مجازات او در فرض اثبات جرم صادر نماید.
ادله اثبات جرم رابطه نامشروع
اینکه به چه نحو می توان جرم رابطه نامشروع را اثبات کرد نیز یکی از سؤالات مهم هر شخص می تواند باشد که به صورت اجمالی و مختصر می توان ادله و مدارکی که به موجب آن می توان این جرم را به اثبات رساند از قبیل؛ وجود عکس از متهمین در حالت نامتعارف، گزارش مأمور کلانتری مبنی بر دستگیری متهم در حالت نامتعارف و ارسال فیلم و عکس متعدد متهمین برای یکدیگر به انضمام رد و بدل کردن پیام های متعددی که دال بر وجود رابطه و ملاقات حضوری فی مابین آنها می باشد و همچنین سایر مواردی که می تواند پس از بررسی توسط وکیل متخصص کیفری جزو ادله اثباتی در پرونده قرار گیرد.