HAQ GOSTAR

تصرف عدوانی

reply_all نوشته شده توسط haqgostar در تاریخ

1,321 نمایش
تصرف عدوانی - 111
تفاوت تصرف عدوانی از منظر حقوقی و کیفری

تفاوت تصرف عدوانی از منظر حقوقی و کیفری

سؤالی که همواره ممکن است برای اشخاص ایجاد گردد این است که در ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی موضوع تصرف عدوانی تعریف گردیده است و حال  این تعریف چه تفاوتی با تصرف عدوانی از حیث کیفری موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال، وکیل متخصص ما به شرح ذیل پاسخ تخصصی خود را ارائه می دهد:

آن قسمت از ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات که مربوط به تصرف عدوانی است لازمه مجازات متهم، اثبات مالکیت شاکی است لیکن در ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی اولاً؛ احراز سبق تصرف خواهان ثانیاً؛ لحوق تصرف خوانده (بدین معنا که بعد از تصرف خواهان شخص دیگری اقدام به تصرف ملک نموده است) و ثالثاً؛ عدوانی بودن تصرف از سوی خوانده لازم است تا بتوان نسبت به صدور حکم از سوی دادگاه امیدوار بود و از لحاظ حقوقی خواهان نیاز ندارد که مالکیت خود را به موجب سند رسمی یا عادی به اثبات برساند بلکه کافی است سبق تصرف خود را نسبت به ملک مورد ادعا به اثبات برساند.

 از طرفی باید توجه داشت که موضوع دعوا چه از حیث کیفری و چه از حیث حقوقی، مربوط به اموال غیر منقول می باشد و امکان طرح شکایت کیفری نسبت به اموال منقول وجود ندارد.

همچنین در اینگونه دعاوی اصولاً ابراز سند مالکیت دلیل بر سبق تصرف است مگر اینکه طرف دیگر سبق تصرف خود را به طریق دیگر اثبات نماید.

  • insert_comment تاکنون 1 دیدگاه ارسال شده است.
  • شما هم دیدگاه خود را ارسال نمایید.
  1. نمونه رأی مطالبه اجرت المثل ایام تصرف - حق‌گستر

    […] خواهان که این تصرف بدون اجازه او […]

assignment_ind mail phone_in_talk