تشکیک در تابعیت
اگرچه سابقاً در خصوص بحث تشکیک در تابعیت اقدام به درج مقاله در سایت گردیده ایم لیکن به سبب طرح سؤالات متعدد دوستان به شرح جزئی تر این موضوع می پردازیم.
الف- علل عمده تشکیک در تابعیت
یکی از مهمترین علل تشکیک در تابعیت که به موجب آن اداره ثبت احوال اقدام به ابطال شناسنامه یا ممنوع الخدمات نمودن شخص مورد ادعا می نماید این است که دارنده شناسنامه از شناسنامه غیر برای خود استفاده نموده است و در این حالت با شکایت وراث یا حتی خود شخصی که ادعای سوء استفاده از شناسنامه وی شده است و با مطرح کردن این امر در اداره ثبت احوال، آن اداره اقدام به تحقیق و بررسی نسبت به صحت و سقم موضوع نموده و در صورت صحت ادعا، با فراخواندن دارنده شناسنامه غصبی، شناسنامه وی را اخذ و سپس جهت تشکیل پرونده شورای تأمین و متعاقب آن هیأت حل اختلاف اداره ثبت احوال در راستای ابطال شناسنامه غصبی اقدام می نماید.
یکی دیگر از موارد عمده تشکیک در تابعیت، الحاقی بودن شناسنامه صادره می باشد بدین نحو که با توجه به اشتباهات مأمورین اداره ثبت احوال که در سال های ۱۳۵۱لغایت ۱۳۶۰ انجام شده استف برای این اشخاص بدون تعیین شجره نامه و تحقیق در خصوص نسب شخص متقاضی، برای وی شناسنامه صادر نموده است که با بررسی های انجام شده از سوی شورای تأمین یا اداره ثبت احوال یا مرجع انتظامی مبنی بر تبعه خارجی بودن شخص مزبور، برای وی تشکیل پرونده طبق دستور العمل ماده ۴۵ قانون ثبت احوال انجام داده و نسبت به سایر اقدامات به شرحی که بیان گردید اقدام می نماید.
ب- مشکلات ناشی از تشکیک در تابعیت
بعد از تشکیک در تابعیت شخص متقاضی و باطل کردن شناسنامه وی یا ممنوع الخدمات نمودن او، دیگر این شخص به هیچ وجه قادر به استفاده از خدمات به شرح سابق نخواهد بود و از تمامی فعالیت هایی که نیاز به فعال بودن سند سجلی یا کد ملی شخص باشد محروم می گردد.
ج- اقدامات بعد از تشکیک در تابعیت
بعد از اینکه شناسنامه این اشخاص به موجب آراء صادره از سوی شورای تأمین و هیأت حل اختلاف اداره ثبت احوال مشهد ابطال می گردد، رأی هیأت حل اختلاف اداره ثبت احوال به این اشخاص ابلاغ و ایشان به موجب رأی وحدت رویه شماره ۶۵۸ دیوان عالی کشور، ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ، نسبت به اعتراض به آراء صادره و ابطال آنها از طریق دادگاه عمومی حقوقی اقدام نماید. اگرچه مهلت ۱۰ روزه اعطائی به موجب رأی وحدت رویه مزبور، نمی تواند موجبات تضییع حق یا محرویت شخص از طرح دعوا در خارج از مهلت یاد شده را فراهم آورد.
د- طرح و تقدیم دادخواست
همانطور که بیان گردید دادخواست باید به دادگاه عمومی حقوقی شهرستان محل اقامت متقاضی تقدیم گردد و در شرح خواسته باید ابطال آراء شورای تأمین و هیأت حل اختلاف اداره ثبت احوال با ذکر شماره آراء و همچنین احیای سند سجلی و اثبات تابعیت ایرانی قید گردد و در جلسات رسیدگی نیز با استفاده درست از بندهای مندرج در ماده ۹۷۶ قانون مدنی و ارائه دفاعیات لازم نسبت به نتیجه دلخواه اقدام گردد.
در نهایت پیشنهاد می گردد با توجه به اینکه در دعاوی حقوقی موضوع دادخواست و خواسته مطرح شده به دلیل انجام ندادن دفاع مناسب اعتبار امر مختومه را داشته و دیگر قابل طرح نمی باشد لذا بهتر است کلیه اقدامات لازم را از طریق وکیل متخصص در امور تابعیت و شناسنامه انجام دهید و قبل از سپردن پرونده خود به وکیل، حتماً به سابقه وی در این زمینه و آراء اتخاذی سابق وی را مورد مطالبه قرار دهید تا به بهترین نتیجه دست یابید. وکیل متخصص ما در زمینه دعاوی ویژه شناسنامه با میزان موفقیت بالا در تحصیل رأی به نفع موکلین با دفاعی تخصصی و مناسب، همواره از ابتدای پرونده تا زمان صدور شناسنامه و رفع ممنوع الخدماتی در کنار شما خواهد بود. جهت اخذ مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری با ما تماس بگیرید.

تشکیک در تابعیت - حقگستر
[…] تأمین مورد تشکیک واقع شده و پس از […]
ن
سلام آیا پرونده کسی که DNAداردمیشه مختومه شود یانه؟
haqgostar
با سلام خیر آزمایش مثبت DNA یکی از دلایل برای اثبات ایرانی بودن است.
ح
سلام میشه پرونده فرد فاقدشناسنامه بعد از DNAمختومه شود؟